PART-4) Ccc Exam Practice Set In English

You can check yourself by giving an online test of ‘Ccc Exam Practice Set In English‘ that how well you have prepared for the upcoming CCC exam.

Hello Dear!

hello-dear-Testji
  • You will also be given a chance to solve 100 questions in the ‘Ccc Exam Practice Set In English 4’ organized by us.
  • You will be given 1.30 hours as usual to do Ccc Practice Test In English, you can also skip any question.
Ccc Exam Practice Set In English 4
Ccc Exam Practice Set In English 4

Before starting the test, make sure that you have enough time to do this test or not, because you will not be able to finish the incomplete Ccc Exam Practice Set In English.

Q. 1. Third generation computer was a famous just like?
a) Real time operating system
b) Transistor
c) High level programming language
d) None of these

Ans: c)

Q. 2. Additional plug-in is named in Google Chrome?
a) add on
b) Chrome plugin
c) Extension
d) None

Ans: c)

Q. 3. How many digits are there in debit and credit card?
a) 14
b) 15
c) 16
d) 17

Ans: c)

Q. 4. Which shortcut key is used for new style in LibreOffice Writer?
a) Shift + F11
b) Shift + F5
c) Ctrl + F
d) Ctrl + F5

Ans: a)

Q. 5. How many Bits is an IP address?
a) 16 bits
b) 32 bits
c) 64 bits
d) 128 bits

Ans: b)

Q. 6. Which of the following feature is not presently available in AEPS?
a) Virtual card creation
b) Balance check
c) Cash withdrawal
d) Dash deposit

Ans: a)

Q. 7. Which is the largest bank in public sector in India?
a) RBI
b) ICICI
c) PNB
d) SBI

Ans: d)

Q. 8. Which of the following is used for secure electronic data interchange transmission over the Internet?
a) MIME
b) TCP / IP
c) S / MIME
d) None

Ans: c)

Q. 9. What is the number of letters in a URL?
a) 100
b) 155
c) 200
d) 255

Ans: d)

Q. 10. Which of the following is known as PPU memory?
a) cache memory
b) register memory
c) Blu-ray Disc
d) none of these

Ans: b)

Q. 11. In Windows 10, the Start menu and the taskbar’s color scheme can be changed using which of the following options?
a) Background
b) Start
c) Colors
d) Font

Ans: c)

Q.12. Which of the following is not an antivirus?
a) K7
b) Quick heal
c) Avast
d) Adobe acrobate

Ans: d)

Q. 13. Which of the following is an example of instant messaging?
a) Telegram
b) Instagram
c) Facebook
d) none of these

Ans: a)

Q. 14. What is CDRW?
a) Only Read
b) Only Write
c) Read Write
d) Read Write Again Write

Ans: d)

Q.15. Which of the following feature is not presently available in AEPS?
a) balance check
b) Cash Deposit
c) Cash withdrawal
d) Virtual Card Creation

Ans: d)

Q. 16. With whom do we connect LAN (Local Area Network)?
a) by Ethernet card
b) from the gateway
c) modem
d) none of these

Ans: a)

Q. 17. Which of the following computers does the work of calculating and measuring?
a) Analog computer
b) Digital Computer
c) Hybrid Computer
d) none of these

Ans: c)

Q. 18. Minimum Zoom takes place in LibreOffice?
a) 5
b) 10
c) 15
d) 20

Ans: a)

Q. 19. What is the shortcut key for a duplicate slide?
a) Ctrl + Shift + D
b) Ctrl + D
c) Ctrl + S
d) None

Ans: b)

Q. 20. Who is the manufacturer of UPI?
a) NPCI
b) RBI
c) SBI
d) None

Ans: a)

Q. 21. Which is the first graphical web browser?
a) Mosaic
b) Netscape
c) Safari
d) WWW

Ans: a)

Q. 22. What is WWW?
a) 1 tier
b) 2 tier
c) 3 tier
d) 4 tier

Ans: c)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top