PART-5) Ccc Practice Test Based On Latest Syllabus English

Today we have brought ‘Ccc Practice Test Based On Latest Syllabus English‘, which is based on the new syllabus of CCC. If you clear this test well then you will be able to get good grades in your CCC exam.

Hello Dear!

hello-dear-Testji
  • You will also be given a chance to solve 100 questions in the ‘Ccc Practice Test Based On Latest Syllabus English 5’ organized by us.
  • You will be given 1.30 hours as usual to do Ccc Practice Test In English, you can also skip any question.
Ccc Practice Test Based On Latest Syllabus English
Ccc Practice Test Based On Latest Syllabus English 5

Before starting the test, make sure that you have enough time to do this test or not, because you will not be able to finish the incomplete Ccc Practice Test Based On Latest Syllabus English.

Q. 1. What is an electronic path that sends signals from one part to another part of the computer?
a) logic gate
b) diode
c) bus
d) serial port

Ans: c)

Q. 2. G. N. U. what is his full name?
a) General utility
b) General Unix
c) Geek Needed Unix
d) GNU Not Unix

Ans: d)

Q. 3. By whom and when was the world’s first laptop computer brought?
a) EPSON (1981)
b) LAP INK TRAVELING SOFTWARE INC. (1982)
c) HP
d) TANDY MODEL-2000 (1985)

Ans: a)

Q. 4. Which key will we use to move to the next cell?
a) shift
b) control
c) tab
d) Enter

Ans: c)

Q. 5. To whom is the term cloud related?
a) computer
b) internet
c) software
d) hardware

Ans: b)

Q. 6. From which of the following, time can be set for each object?
a) Slide Show – Slide Transition
b) View – animation
c) Format – Animation
d) Slideshow – Custom Transition

Ans: a)

Q. 7. What is the full form of HTML?
a) High Text Markup Language
b) Hyper Text Markup Language
c) Hyper Text Markup Local Area Network
d) none of these

Ans: b)

Q. 8. What is the full name of PSP related to UPI?
a) Payment Settlement Platform
b) Payment Security Provider
c) Payment service provider
d) none of these

Ans: c)

Q. 9. What is the shortcut key to select the entire content?
a) Ctrl + S
b) Ctrl + A
c) Ctrl + B
d) None

Ans: b)

Q.10. What is the shortcut key for new style in LibreOffice Right?
a) Ctrl + F
b) Ctrl + F7
c) Shift + F11
d) Shift + F5

Ans: c)

Q. 11. What is a Debit Card?
a) It is a card issued by the rating agency
b) It is a card used to withdraw cash.
c) It is a card that maintains prepaid balance
d) It is a card that is used to make STD calls.

Ans: b)

Q. 12. What is the colloquial name of Paypal?
a) Cash
b) PayPal money
c) Online Wallet
d) Virtual Wallet

Ans: d)

Q. 13. Which of the following is the shortcut key for print preview?
a) Ctrl + P
b) Shift + P
c) Ctrl + Shift + P
d) Ctrl + Shift + O

Ans: d)

Q.14. Which of the following do not fall under the wallet?
a) Open eWallet
b) Closed eWallet
c) Semi Closed eWallet
d) Private eWallet

Ans: d)

Q. 15. When was ANUPAM Computer launched?
a) 1993
b) 1992
c) 1991
d) 1990

Ans: c)

Q. 16. What is the full form of EPFO?
a) Employees Provident Fund Organization
b) Employees Provident Fund Original
c) Employees Public Fund Organization
d) Employees Personal Fund Organization

Ans: a)

Q. 17. What is the full name of BCC?
a) Black Carbon Copy
b) Bond Carbon Copy
c) Blind Carbon Copy
d) Blind Carbon Cut

Ans: c)

Q. 18. Where are the signatures in the e-mail?
a) right side
b) left side
c) up
d) below

Ans: d)

Q. 19. What is a program writer on a computer called?
a) programmer
b) computer runner
c) program
d) none of these

Ans: a)

Q. 20. Which of the following is not a ‘Computer Classification’?
a) mini computer
b) notebook computer
c) Mainframe Computer
d) Max frame computer

Ans: d)

Q. 21. What is On-Demand (ODMR) mail relay?
a) SMTP Security Protocol
b) protocol for web page
c) SMTP Extension
d) Hyper Text Transfer Protocol

Ans: c)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top