PART-16) Mock Test For Ccc In English

It is very important for the students doing CCC computer course to do today’s ‘Mock Test For Ccc In English‘. This test is designed on the basis of new syllabus of CCC.

Hello Dear!

hello-dear-Testji
  • You will also be given a chance to solve 100 questions in the ‘Mock Test For Ccc In English 16’ organized by us.
  • You will be given 1.30 hours as usual to do Ccc Practice Test In English, you can also skip any question.
Mock Test For Ccc In English 16
Mock Test For Ccc In English 16

Before starting the test, make sure that you have enough time to do this test or not, because you will not be able to finish the incomplete Mock Test For Ccc In English 16.

Q. 1. When did NEFT start?
a) 2004
b) 2005
c) 2006
d) 2007

Ans: b)

Q. 2. When was the Umang app launched?
a) 5 November 2005
b) 26 November 2008
c) 30 December 2016
d) 26 November 2017

Ans: d)

Q. 3. FTP is responsible for …..?
a) Instant messaging
b) Upload / Download
c) Email
d) None

Ans: b)

Q. 4. How can we view slide show repeated continuously?
a) Loop continuously until esc
b) Repeat continuously
c) For Loop
d) Loop more

Ans: a)

Q. 5. How many layers are there in TCP / IP?
a) 2
b) 3
c) 4
d) 5

Ans: d)

Q. 6. Which of the following options change the fill color of an object back to their default color?
a) Fill colors
b) Automatic
c) Template
d) Patterns

Ans: b)

Q. 7. What are symbols used to identity items in a list?
a) graphic
b) icon
c) mark
d) bullets

Ans: d)

Q. 8. The internet is ……?
a) System of website
b) Software bundles
c) Interconnected networks
d) Webpages

Ans: c)

Q. 9. Divide by Zero, error is?
a) Error
b) = Div / error
c) Div / 0
d) # DIV / 0!

Ans: d)

Q. 10. Who can use USSD without which of the following?
a) sim card
b) internet
c) accounts
d) Mobile banking

Ans: b)

Q. 11. Where to store cryptocurrency?
a) E-wallet
b) Crypto wallet
c) Bank account
d) None

Ans: a)

Q. 12. Due to which property can a computer function without tiredness?
a) Accuracy
b) Diligence
c) Versatility
d) None

Ans: b)

Q. 13. What is the full form of URI in DigiLocker?
a) Uniform Resource Identifier
b) Universal Resource Identifier
c) Uniform Resource Identification
d) None

Ans: a)

Q. 14. Encryption technique improve a network’s ……?
a) performance
b) reliability
c) security
d) longevity

Ans: c)

Q. 15. By using which submenu libreoffice accept the donation?
a) donate to libreoffice
b) transfer to libreoffice
c) give to libreoffice
d) help to libreoffice

Ans: a)

Q.16. What is used for the line above the text?
a) Upper line
b) Underline
c) Topline
d) Overline

Ans: d)

Q. 17. Network Failure is primarily a ………. issue?
a) performance
b) reliability
c) security
d) none

Ans: b)

Q. 18. What will be the value of QUOITENT (5,2)?
a) 2
b) 5
c) 7
d) 10

Ans: a)

Q. 19. What was the name of the first graphical web browser?
a) www
b) Archi
c) Mosaic
d) None

Ans: c)

Q. 20. Which of the following is not the limit of a Governor?
a) Computer literacy
b) App testing
c) social impact
d) Privacy

Ans: b)

Q. 21. What is said when the computer is already shut down and started?
a) Warm booting
b) Cold booting
c) Booting
d) None

Ans: b)

Q. 22. Basically which row and column are Freezed?
a) Center
b) Last
c) First
d) all row and column

Ans: d)

Q. 23. What is sending money through UPI?
a) Drop
b) Send
c) Pop
d) Push

Ans: d)

Q. 24. What is the maximum length of a UPI pin?
a) 3
b) 4
c) 5
d) 6

Ans: d)

Q. 25. = What will be the value of QUOTIENT (509.8,7)?
a) 70
b) 72
c) 72.82
d) 500

Ans: b)

Q. 26. What is the access time?
a) Seek time
b) Latency time
c) Seek + Latency time
d) All of these

Ans: c)

Q. 27. Where did the first meeting of the think tank on donating for the National Policy on E-Commerce concluded on 1 April 2018?
a) Jaipur
b) New Delhi
c) Mumbai
d) Bangalore

Ans: b)

Q. 28. Which of the following is not a type of operating system?
a) windows 7
b) windows 8
c) Windows Xp
d) Windows 97

Ans: d)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top